Monique Sep

Monique Sep
projectorganisator voor de kunstensector / kunstenaar

In 1992 afgestudeerd aan de HKU, Bachelor Fine Arts maar sindsdien altijd drukker geweest met het organiseren van exposities en kunstprojecten dan met het maken van eigen werk.

Bij stichting 16X sinds lange tijd weer een plek gevonden waar ik met mijn handen en materialen aan de slag kan. Een plek die uitnodigt om vrij te denken en te doen, super! Voor mij is het een inspirerende plek om plannetjes uit te broeden en uit te werken en een eerste aanzet tot het maken van nieuw autonoom werk. Waar dat precies toe gaat leiden durf ik nog niet te zeggen.

Monique Sep is een ervaren en veelzijdig projectleider met een groot netwerk in de Utrechtse kunstsector.

Monique is sinds 2007 projectleider van de Atelierroute Utrecht. Sinds 2012 lid van het speciale projectteam van Kunstliefde teven algemeen coördinator van de UtrechtDownUnder projecten. Bij Sophies Kunstprojecten was ze tot 2012 werkzaam als productieleider van vele kunstprojecten voor Utrechtse kunstenaars zoals de ‘Creatief in Utrecht’-manifestaties; in 2008 in Babel (voormalig sociale dienstgebouw aan de Oudenoord) en in 2011 in Sophies AL (Archimedeslaan 16, voormalige SOL gebouw). Daarnaast was zij artistiek projectleider bij Eiland8, kunstprojectburo in de wijk Kanaleneiland (2011 – 2012) waar ze verantwoordelijk was voor diverse community-art en de KidsArtPark-projecten. Monique was verder o.a. initiator van de Koopgids Utrechtse Kunst die in 2009 uitgegeven werd.

Met haar buro MoSep is zij sinds 2012 zelfstandig werkzaam in de culturele sector en o.a. initiator van de initiatieven Kunstkluts en Muntmeesters.